štvrtok 6. júla 2017

Crown obsession

Ahojte,
posledné mesiace na blogu nepribúdalo nič iné okrem recenzií. Po skúškovom sme sa mierne uvoľnili, popremýšľali nad článkami a dnes sme si pre vás pripravili prvý z rady článkov, v ktorých budeme ukazovať knižné obálky, na ktorých sa vynímajú určité symboly. Prvý článok je venovaný kráľovským korunám. Vychádza s nimi veľké množstvo kníh a my sme pre vás vybrali tie, o ktorých si myslíme, že patria medzi tie najlepšie. Čo na ne hovoríte Vy?
Ako prvú sme vybrali Červenú kráľovnú, ktorá nám v podstate vnukla myšlienku na túto sériu článkov. Patrí asi medzi najznámejšie s korunou a nás jednoducho pohltila hneď, ako sme ju videli.
Druhé a tretie pokračovanie sa držia prototypu prvej časti a tak aj tu sú vyobrazené koruny a myslím si, že aj v peknej postupnosti vyjadrujú stupňovanie deja. 
Slovenská verzia Kráľovnej z Tearlingu neobsahuje korunu, no originálna obálku ju v sebe svojím spôsobom ukrýva. Nie je to výslovne koruna, no keď sa na to zahľadíte a ovládate dejovú líniu, tak viete, že to kráľovská koruna v podstate je. A áno, tento mesiac sa konečne dočkáme aj záverečného dielu v slovenčine. 
Kto by nepoznal Marissu Meyer? Jej Měsiční kroniky pozná každý, aj keď ich možno nečítal. To je môj prípad :D. Každopádne sa ne chystám a Stars Above sa hodila do dnešnej témy.

Keď človek hľadá, tak nájde. Tieto tituly u nás neboli vydané (zatiaľ), no obálky majú krásne. 

4 komentáre:

  1. Wau, ani som sa nejako nezamýšľala nad tým, koľko kníh ma na obálke rôzne druhy korún. :DDD Až teraz ako tak pozerám na článok, zisťujem, že je to jeden z tých obľúbených motívov, hneď po postavách. :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ani sa to nezdá, ale naozaj je ich veľa. Postupom času sa nahromadia, ale sú pekné a stoja za to :)))

      Odstrániť
  2. Skvělý článek :) Je pravda, že těch korun je teď všude nějak moc :) Četla jsem knihy od George R. Martina a anglickou Heir of Illaria :) Bavila mě :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :) Ono sa nahromadia však? Mne sa pozdáva Heir of Illaria, ale nemala som ešte tú česť, naozaj stojí za prečítanie? :)

      Odstrániť

Ďakujeme, že navštevujete náš blog a sme rady za každý jeden komentár, ktorý nám tu zanecháte ;)