štvrtok 26. mája 2016

RECENZIA: Samantha Towle - Zkrocení bouřliváka

Žáner: Ľúbostný román 
Séria: Mighty Storm 
Diel: 2. diel 
Vydavateľstvo: Baronet 
Počet strán368 strán
Väzba: pevná s prebalom 
Originál názov: Wethering the Storm

Anotácia:
Hudební recenzentce a novinářce Tru Bennettové se podařilo nemožné: ukořistila srdce Jakea Wetheringa, rockové hvězdy, která nenechala v klidu žádnou fanynku. Tru s Jakem plánují svatbu a snaží se najít správný směr jejich společného života ve Státech. Tru sice chybí Londýn a hlavně její přítelkyně Simone, ale vyhlídky na šťastné manželství s Jakem v L. A. jsou přece úžasné…

Avšak ani slunná Kalifornie nedokáže vymazat nepříjemnosti a roztržky, kterým musí Tru s Jakem čelit. Nemilosrdní paparazzi a Jakeova bouřlivá minulost na ně číhají za každým rohem. A co víc, Tru se musí vypořádat s Jakeovým rozhodnutím, že děti do jeho života nepatří.
Truina láska k Jakeovi je silná. Ale co když to tentokrát nebude stačit na to, aby svůj vztah zachránili?

Za poskytnutie výtlačku ďakujem internetovému kníhkupectvu Alterego.sk 





     Zkrocení bouřliváka je jedná z tých kníh, za ktoré som rada, že ich mám doma a že som mala možnosť sa do nich začítať. A to z dvoch dôvodov. Prvý je úplne povrchný – a to veľmi krásna obálka, no a ten druhý dôvod je všetko ostatné.


     Zkrocení bouřliváka je druhým pokračovaním zo série Might Storm. Už po prečítaní prvého dielu – Bouřlivák, mi bolo úplne jasné, že knihu si jednoznačne musím prečítať.
Kniha sa niesla v typickom duchu autorkinho štýlu písania. A čo to teda znamená? Kniha bola plná humoru, doberania, doťahovania sa, priateľstva, lásky a ku koncu nejaké to napätie sa nám aj objavilo. Štýl Samanthy Towle som si už pri čítaní prvého dielu veľmi obľúbila, aj keď by sa dala nájsť jedna „chybička krásy.“ Autorka má presný a výstižný spôsob písania. Perfektné a prepracované dialógy, na ktorých sa často nasmeje. Tou chybičkou by som povedala, že je trošku väčšie množstvo opisov. To bolo najviac citeľné asi na začiatku skoro každej kapitoly. Taktiež som miestami prevracala očami, keď autorka upustila svoju fantáziu a vcelku dosť, na môj vkus, opisovala myšlienkové pochody hlavnej hrdinky, ktoré sa skoro stále točili okolo tej istej veci.

     Výhoda prvých dielov série je tá, že vždy tie začiatky vzťahu, v takýchto knihách sú najlepšie. Keď sa hlavné postavy ešte poriadne nepoznajú, doťahujú sa navzájom a podobne. Bohužiaľ toto mi v tejto knihe chýbalo, aj keď sa to dalo čakať, keďže sa jednalo o pokračovanie.

     Čo povedať k hlavným postavám. Asi len toľko, že boli rovnako úžasné ako v prvom diely. A to hlavne Jake. Ten mi prirástol k srdcu. Je to vážne super postava, ktorú musíte mať jednoducho radi. Vtipná zábavná, vzťahovačná a jedna z tých dôvodov, prečo aj tú knihu vlastne čítate. A Tru, tá sa k nemu perfektne hodila, pretože vyvažovala jeho prudkú povahu.
     A taktiež knihu veľmi oživili a osviežili vedľajšie postavy. Či už to boli ďalší členovia kapely, alebo známi. A aby som pravdu povedala doťahovanie medzi členmi kapely je vážne super, vtedy sa človek pri čítaní najviac nasmeje.

     Miestami som mala pocit, že kniha sa furt točí o tom istom. Avšak týchto miest bolo našťastie málo. Keď som si myslela, že v knihe sa neudeje nič, čím by ma mohla autorka prekvapiť, tak som zistila, že som sa mýlila. Pretože sa stal dejový zvrat, ktorý som absolútne nečakala a zas som sa plná elánu a očakávania opäť pustila do knihy. A keď sme už pri tých dejových zvratoch, tak musím povedať, že koniec stál za to. Ku koncu som sa od knihy nevedela odtrhnúť a chcela som knihu čo najskôr dočítať, aby som sa konečne dozvedela, ako sa celý príbeh o Tru a Jakeovi nakoniec skončí.

     Ako je jasné, že prvý diel na rozdiel od tohto druhého, bol o dosť lepší, ale tak ani tento nestal za zahodenie. Kniha bola skvelá, plná humoru a lásky. Takže knihu určite odporúčam všetkým romantickým dušiam, ktorý hľadajú dobrú knihu na oddychové čítanie.


Hodnotenie: 3,5/5
~N




3 komentáre:

  1. To je taková ta četba "a jestli neumřeli, žijou spolu dodnes" :) Bouřliváci se nemají krotit, doufám, že se z něho ve třetím díle nestane suchar :) Hezká recenze

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Teda, slyším o tom prvně, ale zaujalo mě to! Díky za tip, určitě se po tom mrknu :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Super název blogu :) kniha vypadá zajímavě :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujeme, že navštevujete náš blog a sme rady za každý jeden komentár, ktorý nám tu zanecháte ;)