sobota 19. júla 2014

RECENZIA: Katy Evans - V ringu

Žáner: Young Adult
Séria: V ringu

Diel: 1. diel
Vydavateľstvo: Baronet (CZ)
Počet strán: 312 strán
Väzba: Pevná s prebalom
Originál názov: Real



Anotácia: Brooke Dumasová se vždy toužila dostat na olympijské hry. Její sen o zlatu roztříštilo zranění kolene, nyní proto jako fyzioterapeutka pomáhá podobně zraněným sportovcům. Nejlepší kamarádka Melanie ji jednoho dne zavede na zápas v boxu, který jí změní celý život – potká zde slavného zápasníka Remingtona Tatea. Brooke je přesvědčena, že to jediné, co po ní chce, je rychlovka na jednu noc, on si ji ale najme jako svou fyzioterapeutku. Brooke to k Remingtonovi přitahuje, chce ho víc, než kdy chtěla cokoli jiného, on se ale drží zpátky. Remington chce poprvé v životě skutečný, vážný vztah, nejprve ho ale Brooke musí opravdu poznat – i se všemi jeho temnými tajemstvími.





Za poskytnutie výtlačku ďakujem internetovému       
kníhkupectvu Alterego.sk. 





Ako ste si mohli všimnúť, v našich kníhkupectvách a aj internetových kníhkupectvách sa čoraz častejšie objavujú knihy, ktoré žánrovo patria medzi Young Adult (YA). Mňa tieto knihy, ktoré patria medzi YA veľmi zaujali. A kniha V ringu tiež patrí medzi YA a treba povedať, že mu nespravila žiadnu hanbu.

Keď som si prečítala anotáciu k tejto knihe, veľmi som sa zľakla, že to bude vo veľkej miere podobné Krásnej katastrofe od Jamie McGuireovej. Pretože niečo podobné sa mi už raz stalo pri inej knihe. No našťastie táto kniha bola iná. Najviac sa odlišovala hlavnou postavou, ktorá stojí za to. :)


Autorka Katy Evans Vás so svojimi skvelými a presnými opismi dokáže vtiahnuť priamo do deja. A to tak dokonale až máte pocit, že Vy osobne ste na zápasoch Undergroundu a z plných pľúc kričíte na Remingtona. Viete sa vcítiť do postáv v ich zložitých  i menej zložitých situáciach a presne viete, čo sa im odohráva v ich hlavách.


Remington Tate je stelesnením všetkého, po čom ženy túžia, pretože je jednoducho dokonalý. Vysoký, svalnatý, sexy, krásna tvár... No zdanie niekedy môže aj klamať. V skutočnosti je mlčanlivý, nikomu sa neotvorí a nikoho nevpúšťa do svojho života, pretože tak mu nikto neublíži. Mal ťažké detstvo, pretože keď najviac potreboval svoju rodinu, tá sa mu obrátila chrbtom a nechcela mať s ním nič spoločné.

Remy sa však zmení, keď na jednom zo svojich zápasov stretne Brooke Dumasovú. Remy vie, že to je tá pravá žena, s ktorou by chcel prežiť zvyšok svojho života a vzdať sa svojho bujarého a hýrivého prežívania. 
Brooke je jediná osoba, ktorú vpustil do svojho sveta a odhalil jej aj svoju temnú a nie až tak dokonalú stránku Remingtona Tatea. Lenže Remy je aj naďalej mlčanlivá postava, ktorá o svojich pocitov rozpráva cez piesne, ktoré si Brooke a Remy neustále púšťajú počas letov. 
A čo všetko sa môže stať, keď Brooke zistí aký v skutočnosti je Remy?

"Chci ti zahrát tisíc různých písní... abys pochopila, co... co cítím. " 

- Remington Tate

 


Brooke Dumasová je obdivuhodná postava, pretože keď si myslela, že sa jej zrútil celý svet, postavila sa nohy, rozhodnutá, že sa nevzdá. Pri kvalifikácii na olympiádu prišla k zraneniu, ktoré jej zabránilo aby si splnila svoj veľký sen. Rozhodla sa, že keď nemôže súťažiť, tak aspoň bude pomáhať ľuďom ako fyzioterapeutka, pretože práve fyzioterapeuti jej veľmi pomohli pri jej zranení


Brooke je ten typ postavy, ktorý je tichý, nevytŕča z davu, snaží sa slušne žiť. Počas súťaženia nemala čas na vzťahy a zábavu, pretože všetko obetovala pretekaniu. Až raz ju jej najlepšia kamarátka Melanie vzala na zápas Remingtona Tatea a v Brooke sa ozvalo jej pravé ja, ktoré nesmierne túžilo po Remym. A práve po tomto zápase sa Brooke dostala do šialeného víru zápasov, letov a vášní. 



Na tejto knihe ma iritovala len jediná vec a to oplzlé a nesmierne časté myšlienky Brooke odkedy spoznala Remyho. Neustále premýšľala o tom ako veľmi po ňom veľmi túži. No a podľa mňa toho bolo v tej knihe až-až.
No aj napriek tejto malinkej chybičky krásy si táto kniha zaslúži len to najlepšie hodnotenie.


Hodnotenie: 5/5




Prajem krásny zvyšok slnečného dňa. :)


2 komentáre:

  1. Tak tuhle bych si moc ráda přečetla :) i s oplzlým myšlením :D

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujeme, že navštevujete náš blog a sme rady za každý jeden komentár, ktorý nám tu zanecháte ;)